Кошик
60 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
+38(050) 549-59-01
+38(044) 247-57-10
+38(067) 549-59-50
+38(073) 002-89-01
Компанія Тривіта

Гіпс

Сортування: у вигляді галереї у вигляді списку
товарів на сторінці:

Гіпс являє собою сіруватий або чисто білий порошок тонкого помелу, який утворюється з гіпсового каменю при випалі при температурі від 140 до 190 градусів. Дана хімічна речовина швидко схоплюється й швидко твердне.

Сфера застосування будівельного гіпсу досить широка:

  1. Штукатурні роботи (зовнішні і внутрішні);
  2. Виготовлення гіпсобетону;
  3. Виробництво гіпсових будівельних форм, відливок та інших виробів;
  4. Є добавкою до інших в'язких речовин, в числі яких вапно, цемент.

На сучасному будівельному ринку можна знайти дванадцять різних марок будівельного гіпсу. Наприклад, для оздоблювальних робіт всередині приміщення використовується гіпс марок від Г-2 Г-7 (так званий гіпс групи Б). Міцність при стисненні становить від 0,2 до 0,7 МПа. Схоплювання може початися не раніше, ніж через шість хвилин після приготування розчину, і не більш, ніж через півгодини.

Будівельний гіпс (багато будівельників називають його алебастром) є єдиною в'язкою речовиною, що розширюється в процесі твердіння. Збільшення в об’ємі становить, як правило, в межах 1%. Вапнякове тісто і цемент, наприклад, при твердінні дають значну усадку.

Швидке затвердіння гіпсового будівельного розчину – це не завжди плюс. Для уповільнення схоплювання гіпсу часто додають розчину вапна або глини, рідше - спеціальний сповільнювач, що складаються з 0,5-2% розчину бури. Всі розчини готуються на воді.

Твердіючий гіпс володіє високою міцністю, але його щільність при цьому залишається низькою (всього 1200-1500 кг на кубометр). Гіпс важить в два рази менше затверділого цементу, а тому володіє більш низькою теплопровідністю і більш досконалими теплоізоляційними характеристиками.

При роботі з гіпсовими розчинами майте на увазі, що затвердеваюче гіпсове тісто при перемішуванні перестає схоплюватися. Тому такий розчин після нанесення на поверхню втрачає міцність. Більш того, після висихання виникають тріщини, покриття руйнується.

Гіпсові розчини готуються невеликими порціями, які будівельники називають заводками. Ці порції потрібно використовувати всього за кілька хвилин.

Цемент і гіпс зберігаються в сухому приміщенні в мішках з поліетилену на висоті не менше 30 сантиметрів від землі. При правильному зберіганні втрата гіпсом своїх властивостей з часом буде мінімальною, але не виключається повністю. Якщо гарантійний термін закінчився, гіпс необхідно випробувати на придатність.

Щоб перевірити якість гіпсу, розчиніть порцію гіпсу вагою близько 100 грамів до консистенції густої сметани, а потім покладіть на метал чи скло та визначте час від моменту приготування гіпсового тіста до початку його тужавіння. Кожна марка гіпсу повинна відповідати своїм встановленим показникам.